O politici privatnosti možete pročitati ovdje..

O općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) možete pročitati ovdje..

Opći uvjeti korištenja i izvođenja genetskog testiranja koje nudi Molekula d.o.o.

Opći uvjeti korištenja i izvođenja genetskog testiranja koje nudi Molekula d.o.o.

 

1. Općenito

 1. Izvođač genetske analize i upravitelj osobnih te osjetljivih osobnih podataka je tvrtka Molekula d.o.o. („Mi“, “nas“ i „naš“). Molimo vas da detaljno pročitate sljedeće opće uvjete korištenja („Uvjeti“) koji će vam objasniti potrebne temelje usluge te vam dozvoliti da otkrijete rezultate i informacije koje usluga nudi.
 2. Zadržavamo si pravo da Uvjete promijenimo bilo kada i iz bilo kojeg razloga.
 3. Uvjeti su napisani po smjernicama zakonskih odredbi Republike Slovenije. Slovenski sudovi imaju svu i jedinu nadležnost glede bilo kakvih zahtjeva ili sporova koji proizlaze iz uvjeta ili su povezani s njima.

 

2. Postupak narudžbe

 1. Primili ste set za uzimanje vašeg biološkog uzorka, upute kako predati uzorak, opće uvjete korištenja i izjavu za izvođenje DNK analize s upitnikom o dozvoli korištenja vaših osobnih podataka potrebnih za izvođenje usluge.
 2. Molimo vas da precizno navedete sve potrebne podatke kod narudžbe, jer istu u suprotnom nećemo moći prihvatiti
 3. Uzorak usne sluznice, vaše osobne podatke te izjavu za izvođenje DNK analize vratite na našu adresu.

 

3. Rezultati genskog testiranja

 • U slučaju kada napravimo genetsko testiranje vaše DNK, se trudimo rezultate dostaviti u roku od 14 dana od dana preuzimanja vašeg uzorka. Rezultati će biti poslani preporučeno na adresu navedenu za dostavu rezultata.
 • Rezultati testa su striktno namijenjeni osobnoj upotrebi i ne vrijede kao dokaz na sudu. Rezultati testa nisu namijenjeni nikakvim pravnim postupcima na sudu.
 • Rezultati testa su kao dokaz važeći na sudu samo u slučaju kada uz narudžbu testa izaberete test očinstva za sudske postupke.
 • U slučaju promjene vaših podataka, koji su važni za dostavu rezultata, nas morate obavijestiti o tome u odgovarajućem vremenskom razdoblju te nam javiti točne podatke. Ako to ne učinite, će se napravljena analiza, koja će biti poslana na adresu navedenu na narudžbi, smatrati primljenom.
 • Po primitku rezultata genetske analize sami odgovarate, da ih ne vidi nitko neovlašten.

 

4. Pravo do prekida i povrata novca

Imate pravo do prekida narudžbe prema sljedećim odredbama:

 • Svoju narudžbu možete prekinuti unutar sedam radnih dana od primitka kompleta za uzimanje uzorka DNK. Set morate vratiti nekorišten, u potpunosti i u stanju da ga možemo ponovno prodati. Ukoliko vraćate komplet s namjerom povratka novaca, priložite i račun.
 • U slučaju da dođe do važećeg zahtjeva u vezi s bilo kojim našim proizvodom s greškom u kvaliteti ili usluzi koja ne ispunjava specifikacije, ćemo vam proizvod (ili dio proizvoda) zamijeniti bez dodatnih troškova, ali ne preuzimamo daljnju odgovornost za kupca, ukoliko to dopušta zakon.

 

5. Garancije i opozivanje

Kada predate narudžbu se zavezujete da:

 • Ste zakonsko sposobni da stupate u taj ugovor;
 • Da imate barem 18 godina; i
 • Ako šaljete uzorak treće osobe, da imate dozvolu i ovlaštenje te treće osobe;
 • Ako šaljete uzorak maloljetne osobe, da imate dozvolu zakonitog skrbnika te maloljetne osobe.

U svakom slučaju se trudimo da ste zadovoljni s našom uslugom. Ukoliko s našim uslugama niste zadovoljni, vas molimo da nas kontaktirate na e-mail info @ molekula.si

 

6. Osiguranje

Slažete se s tim da nas osiguravate i štitite od bilo kakve štete ili gubitka glede upotrebe genetske analize, ako ste prekršili Uvjete korištenja, čak i u smislu svih budućih zahtjeva ili pravnih postupaka koji bi nastali u slučaju kada bi treća osoba zahtijevala određene pravne postupke, a kada ste vi prekršili Uvjete korištenja.

S narudžbom potvrđujete da ste svjesni mogućih utjecaja i rizika genetskog testiranja te se pri punoj svijesti slažete da tvrtka Molekula d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za posljedice te vrste.

 

7. Opće odredbe

Molimo vas da pažljivo pročitate odredbe Izjave za izvođenje DNK analize, jer ćete morati potvrditi da se s njom slažete, prije nego što nam pošaljete svoje osobne podatke.

 

8. Prikupljanje i upotreba osobnih podataka

Osobni podatak koji ste nam povjerili će biti obrađen u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Imate pravo vidjeti osobne podatke koje obrađujemo te možete zahtijevati njihovu promjenu, dopunu, anonimiziranje ili brisanje.

Poslan uzorak usne sluznice sadrži genetski kod koji se obrađuje u razdoblju našeg ugovornog odnosa kao skrajnje osjetljiv i povjerljiv osobni podatak te je u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka obrađivan kao zdravstveni podatak. Obrada istog je potrebna u procesu genetskog testiranja. Obvezujemo se da ćemo očuvati povjerljivu prirodu tako dobivenih podataka te ih koristiti isključivo u opsegu koji je nužno potreban za izvođenje s vaše strane zahtijevane usluge. Potvrđujete da se s narudžbom naše usluge slažete s odredbama tih Uvjeta upotrebe te nam dajete izričiti pristanak da obrađujemo vaše skrajnje osjetljive osobne podatke. Ukoliko nam pošaljete uzorak koji pripada drugoj osobi, nam je potrebna potvrda da je druga osoba izričito pristala na obradu svojih skrajnje osjetljivih osobnih podataka.

 

9. Otkrivanje osobnih podataka

U skladu sa strogom obavezom povjerljivosti možemo otkriti vaše osobne podatke i/ili osjetljive osobne podatke našim ovlaštenim osobama i/ili izvođačima usluga u razumnom opsegu koji je potreban za izvođenje gore opisanih namjera. Ovlaštene osobe i/ili izvođači usluga su ugovorno vezani obradi vaših podataka u skladu s našim uputama i sigurnosnim standardima Slovenskog Zakona o zaštiti podataka.

Vaši osobni podaci će se u nužno potrebnom opsegu za izvedbu analize otkriti našem izvođaču usluga u Velikoj Britaniji.

 

10. Pravo do povlačenja

Uz poštivanje određenih iznimki, imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koje smo dobili od vas te popraviti možebitne nepravilnosti tako dobivenih podataka. Ukoliko želite odustati od nekog od tih prava, nas o tome obavijestiti na info @ molekula.si Vaš zahtjev ćemo obraditi što brže bude moguće, pri čemu se obvezujemo maksimalnom roku obrade od 40 dana.

 

11. Neposredan marketing

Osobne podatke posredovane s vaše strane možemo koristiti s namjerom da vas obavijestimo o našim i zastupanim proizvodima i uslugama koje bi vam mogle biti zanimljive. Marketing te vrste možemo izvesti putem pošte, e-maila, SMS-a, telefona ili faksa. Obavijesti o proizvodima i uslugama možete uvijek prekinuti s porukom info @ molekula.si

 

12. Konačne odredbe

Ovi opći uvjeti upotrebe vrijede od dana, 1.1.2019 dalje.